03 de febrer 2011

Crema de carabassó



Les cremes de verdures són la millor opció per un sopar lleuger i acompanyades d'una mica de carn o peix, el converteixen en el menú ideal per no omplir massa la panxa abans d'anar a dormir. A més, aquesta és una crema perfecta per qualsevol estació de l'any, calenta l'agraeixes quan fa fred, i freda et refresca qualsevol nit d'estiu. A mi, la crema de carabassó m'agrada especialment per ser una de les més suaus i que em permet menjar aquesta verdura, que d'altra manera és difícil de fer-la encabir a la cuina, almenys a la meva.

Ingredients:

- 3 carabassons
- 2 cebes
- 1 patata
- Oli, sal, pebre.
- Aigua.

Elaboració:

Agafem una cassola i hi posem un rajolí d'oli, hi tirem els carabassons sense pelar i les cebes trossejades, hi afegim sal i  ho deixem uns minuts sofregint-se, fins que la ceba estigui una mica tova i els carabassons hagin soltat una mica de l'aigua. La finalitat no és que s'acabi de sofregir del tot, per tant, al cap d'un moment ja tirem l'aigua fins cobrir les verdures, i hi afegirem la patata a trossos també. 

Quan ja estigui tot ben tou, ho traiem del foc i ho triturem tot. Si hem posat massa aigua, en traiem una mica perquè no ens quedi massa aigualit, la podem reservar per si al final ens en queda poca. Quan ja ho tinguem trituat, corregim de sal i pebre, i hi posem una mica de formatge ratllat per sobre, o una mica de pa torrat. Quedarà boníssima!


01 de febrer 2011

Macarrons a les fines herbes i més..



Aquest no és ni de lluny un plat sofisticat, però m'ha fet un gran favor quan he arribat al migdia a casa i no tenia res que menjar...Sí, que ens agradi cuinar no vol dir que no et puguis trobar un dia sense res per dinar...!! I llavors mirant a la nevera, i ja, inconscientment, amb el paquet de macarrons a la mà he mirat i remirat possibles acompanyants. I els he trobat! Amb ells, en un moment he tingut un plat senzillíssim, lleuger i deliciós!

Ingredients:
- Macarrons
- 2 cullerades soperes de formatge per untar a les fines herbes (o en el seu defecte, formatge per untar i espècies del rebost).
- Espècies varies, en el meu cas, alfàbrega i pebre negre.

Elaboració:

El procediment és tan senzill que és gairebé innecessari. Bullim els macarrons amb un rajolí d'oli i un pessic de sal fins que estiguin al gust; mentrestant, en una paella, fonem el formatge per untar i hi barrejem totes les espècies que vulguem. Podem posar també una mica de crema de llet o llet, depenent de si volem un plat més dens o no. Jo no hi he posat res més!

Un secret: hi he afegit una mica de salsa al pesto que tenia per la nevera i que ja demanava ajuda, li ha donat un gust molt molt bo.

Per acabar, hi podem afegir una mica de formatge ratllat, però la veritat és que no hi feia falta. Una recepta molt fàcil, ràpida i realment bona! La opció perfecta per un dia amb molt poc temps...i molta gana!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...