02 de març 2011

Aperitiu de ceba i formatge.




Si em pregunten què m'agrada més d'un dinar complet sempre dic els aperitius. M'agraden tots, des de les patates fregides de bossa fins als més elaborats, sense excepció. Aquesta recepta, doncs, em va agradar des del primer dia que la vaig provar i vaig estar molt de temps sense saber la recepta bona, sempre feia una altra versió que no era igual... Quan me la van dir, no vaig parar de fer-la... Potser que us estranyi la maionesa com a ingredient en aquesta recepta, però proveu-la i veureu com queda boníssima!

Ingredients:

- Pa
- Ceba
- Formatges diversos, ratllats. (entre ells parmesà)
- Maionesa

Elaboració:

Aquesta recepta no té cap secret ni dificultat, ja veureu. Simplement, tallem o ratllem la ceba i ho barregem amb els altres ingredients: els formatges ratllats i la maionesa. Ho escampem per sobre de les torrades de pa i ho posem a gratinar al forn. Quan estigui torradet, ja estarà!

Teniu en compte que no és un ingredient per fer amb gran quantitat de pa, perquè atipa molt. Ja veureu com no serà l'únic dia que el fareu.

01 de març 2011

Trinxat dels Pirineus


El trinxat és una de les receptes típiques dels Pirineus catalans, de totes les zones, però en especial del Pallars i la Cerdanya. Aquesta recepta ben bé no ho és, ja que la recepta original inclou cansalada entre els seus ingredients. Tot i això, vaig considerar que no necessitàvem tanta energia com per incorporar la cansalada a la nostra versió, així que d'alguna manera, aquesta és la versió light i potser fins i tot algú dirà que perd l'essència. Sí, podria ser...el trinxat no deixa de ser col amb patata i cansalada, així que si perd la cansalada, es queda amb la col i patata.

En tot cas, un plat tradicional que no s'ha de deixar perdre i que, com en aquest cas, cada un ha d'adaptar a les seves necessitats i gustos. A mi, m'agrada saber que és una recepta tradicional i dels Pirineus, que m'encanten!

Ingredients:

- Col
- Patates-
- Cansalada 
- Ceba

Elaboració:

Bullim les patates i la col, o si ho preferiu primer la col i després hi afegim les patates per temps de cocció. Mentrestant, tallem la ceba i la sofregim procurant que no se'ns cremi. Rectifiquem de sal a ambdós llocs! Quan la ceba estigui bé, hi afegim  la cansalada a trossets. Un cop ben bullides la col i les patates ho escorrem tot ben bé i ho xafem amb una forquilla. Després ho afegim a la paella de la ceba i la cansalada, ho barregem i ho xafem ben xafat. Ho deixem coure com si fos una truita de patates, banda i banda procurant que no es desfaci quan la girem.

Ja ho tenim!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...