Suposo que passa a tothom, però el fet que es faci fosc tant aviat em desactiva una mica. Sortim a passejar, cuinem, però, cap a les sis i poc, ja és fosc i només tens ganes de relaxar-te, dutxar-te i fer un sopar lleuger. Però arriba el cap de setmana i tens una llista d'espera de coses per fer i plats per cuinar que has anat recollint durant tota la setmana, capritxos o antulls que relegues al cap de setmana, quan tinguis temps, quan tinguis llum per fer fotografies.
I llavors arriba el cap de setmana. És l'hora de donar vida a tot allò que envelleix a la nevera; ara una melmelada, ara un bon sofregit... i després passes al congelador, i et trobes unes bosses de fruites vermelles congelades i s'obre el llum: uns muffins.
I llavors acudeixo a l'arxiu de receptes pendents (amb una mica de sort serà un grapat de papers rebregats a l'estanteria) i trobo aquesta recepta que, a més, em serveix per provar què és això del buttermilk (sèrum de llet), que veig a tot arreu i no he provat mai. I el resultat és deliciós: uns muffins esponjosos, gens secs i amb un toc diferent que li dóna el sèrum de llet. Perfectes per un esmorzar de diumenge.
Amb aquesta recepta participo a Memòries d'una cuinera per la proposta del mes de novembre, les magdalenes.

Ingredients:
- 240 ml de llet i una cullerada de suc de llimona per la buttermilk
- 1 ou
- 100ml oli
- 325g farina
- 100 sucre
- 2 culleradetes de cafè de llevat química
- 1 culleradeta de bicarbonat
- un pessic de sal
- 200g de fruites vermelles (podem canviar de fruites)
Uns moments abans de començar barrejarem la llet amb el suc de llimona per fer la buttermilk i ho deixarem reposar 10 minuts. Mentrestant, també posarem a escalfar el forn a 180º.
Posarem la farina, el sucre, el bicarbonat i el llevat en un bol i ho mesclarem una mica. Hi afegim ara les fruites vermelles i ho mesclem amb compte. Si les fruites vermelles són congelades, pot ser que es trenquin i ens tenyeixin la massa, cap problema.
En un altre bol batrem l'ou amb l'oli i hi afegirem el sèrum de llet o buttermilk quan ja hagin passat els deu minuts. Ara ajuntarem les dues mescles amb una espàtula fins que estiguin ben integrades. Agafem les càpsules de magdalena i les emplenarem fins uns tres quarts de càpsula. Enfornem durant 25 minuts, comprovem si estan fetes punxant-les. Molt senzilles.