07 de novembre 2013

Pastís de cervesa Guinness



Pastís de cervesa Guinness



Com sabreu, la cervesa Guinness és la més famosa d'Irlanda. De color negrós, densa i amb un regust de regalèssia, és la cervesa per excel·lència de les nits de pub. Tot i que s'ha de dir que hi ha moltes més cerveses interessants, cap és com aquesta, i és que a més de fer-se servir al pub, la Guinness és gairebé indispensable a les cuines irlandeses; l'estofat amb Guinness, el pa de Guinness o aquest pastís no només són souvenirs turístics. 



Amb el temps que porto aquí, ja he fet dos vegades aquest pastís i crec que serà obligatori a la taula en totes les ocasions especials. La cervesa dóna a la massa un to esponjós i fosc i un gust profund, però no destaca per tenir gust de cervesa, així que no arrufeu el nas! Acompanyat amb la crema de formatge, que imita l'espuma que aquesta cervesa fa, és un pastís amb un èxit assegurat, us ho prometo. 

Tot i que la recepta original és de la Nigella Lawson, veureu que jo he variat la quantitat d'ingredients, especialment de la mantega i sucre necessari. 





 Pastís de Guinness

- 250ml de cervesa Guinnesss
- 125g de mantega
- 2 ous
- 125g iogurt natural
- 2 cullerades de postre de bicarbonat
- 250g de sucre blanc
- 2 cullerades de postre de xocolata en pols
- 275g de farina
- un pessic de sal

Per a la crema de formatge

- 250g de formatge per untar 
- 150g de sucre llustre

Preescalfem el forn a 180º. Mentrestant, en un cassó, posem la cervesa i a mantega i ho posem al foc fins que aquesta es desfaci.  Quan la mantega estigui desfeta, hi afegim el sucre i el cacau. Deixem refredar una mica. 

Batem els dos ous amb el iogurt i ho barregem al cassó de la cervesa i el sucre. Preparem en un bol la farina, el bicarbonat i la sal i comencem a afegir-hi els ingredients líquids del cassó. Procurem que tot quedi ben barrejat i sense grumolls i ho posem al motlle, prèviament enfarinat. Posem al foc durant 40 minuts fins que quan el punxem amb un ganivet, surti tot net. Deixem refredar completament abans de decorar.

Per fer la crema de formatge, batem el formatge per untar amb el sucre de llustre fins que ens quedi ben integrat i sense grumolls de sucre, durant uns tres o quatre minuts. Podeu partir el pastís per la meitat o només posar-ne a la part de damunt, com si fos l'escuma de la cervesa. 
















03 de novembre 2013

Bulgur amb carabassa



receptes amb bulgur


El bulgur és una barreja de grans de diferents tipus de cereals, molt comuna en diferents països europeus i de l'est. És l'ingredient principal d'alguns plats com el Taboulé, i fins i tot a l'India, on l'anomenen Dalia, el mengen amb llet i sucre. Es un producte molt similar tant pel que fa a cocció com per propietats,  a l'arròs o el cuscús. 

El bulgur desprèn una olor dolça que recorda els cereals dels nens, de fet, diria que els multicereals en deuen portar. Crec que es podria integrar molt bé en postres, però de moment, les vegades que l'hem menjat com a plat principal acompanyat de verdures, ha estat un èxit. Es pot cuinar de dues maneres d'igual manera que el cuscús: per separat dels ingredients afegint-hi aigua calenta i deixant que es cogui sol o afegint-ho als ingredients i deixar coure amb una mica d'aigua o brou.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...