04 de desembre 2013

Canelons de peix i marisc



Tot i que la recepta dels canelons tradicionals del dia de Sant Esteve es feia amb la carn que sobrava del dia anterior, els canelons ofereixen tanta versatilitat com imaginació tinguem cada un de nosaltres. Per mi, els canelons de carn tradicionals són els meus preferits, però hi ha farcits alternatius que guanyen pes i alternatives d'estiu que no deceben en absolut. Els canelons de peix i marisc són un plat ben de festa, que si no superen els de carn, els igualen completament pel que fa a sabor i melositat. 

Aquestes receptes són adaptables als gustos i butxaca de cada casa, ja que podem optar per alguns ingredients congelats que poden abaratir-ne el cost. El fet que el peix i el marisc sigui per farcir, fa que no puguem copsar completament el gust o la millora que el peix i marisc fresc aporta. Clar és que si podeu fer servir ingredients frescos i de qualitat us recomano que els compreu, però si no aneu tant distesos de cartera, podeu portar uns canelons de peix i marisc a taula per bastant menys comprant ingredients congelats i deixar una mica més de pressupost per altres coses. La festa no té perquè ser cara i us asseguro que tot i el cost dels ingredients, encara pagareu molt menys del que us demanarien per uns canelons ja fets. 


Canelons de peix i marisc

02 de desembre 2013

Xupa xups i piruletes de formatge i camembert al forn amb romer. (Aperitius de Nadal)


Camembert al forn i piruletes de formatge


Els formatges sempre són presents als dinars importants. D'una forma o d'una altra, com a aperitiu o formant part dels ingredients d'un plat, o fins i tot de postres, si esteu fets a la francesa. Sols, acompanyats amb melmelades o fruits secs, gratinats... Per això la recepta d'avui és més de format que de contingut, i és més per donar idees que per imposar o suggerir ingredients, ja que podeu adaptar-ho als formatges que més us agradin o que tingueu en un moment donat.

Aquesta és una manera senzilla de servir els formatges que a més de ser diferents, és fàcil de servir i de menjar. A més, podeu fer-los unes hores abans i posar el pal un moment abans de servir-los, o també podeu fer servir els palets salats prims que hi ha al mercat, així ho fareu del tot comestible. Pel que fa al camembert, el podeu posar al forn, just abans de servir, quan estigueu fent els altres plats (canelons, pollastre...), així aprofitem l'energia i el temps.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...