17 de juliol 2011

El perquè de la meva absència...


He tingut el bloc inactiu des del maig. No és que m'hagi cansat ja eh, ni que no cuini, ni que estigui passant per la primera crisi del bloc, sinó que el motiu és molt més transcendental i molt més bonic, o bonica millor dit. El 26 de maig, va nàixer la meva fillola i com a bona padrina que vull ser, vaig deixar la càmera al poble perquè li poguessin fer moltíssimes fotografies d'aquests moments tant especials. 

D'aquí poc ja tornaré a tenir la càmera i ja podré tornar a l'activitat normal. Em sap greu no haver pogut fer fotos a tots els plats especials que he fet durant aquests dos mesos, però així ja tinc l'excusa perfecta per tornar-los a fer. Així doncs, ens tornarem a veure aviat, només espero que la desconnexió de les vacances d'agost no allargui massa la inactivitat.

Ens veiem en breu!


18 de maig 2011

Magdalenes, recepta Xavier Barriga



La setmana passada vaig escriure aquesta entrada, però amb els problemes de blogger es va borrar. He estat esperant per veure si tornava (d'alguna manera màgica, que sé jo!) però resulta que s'ha perdut. I no la vaig guardar a cap lloc, la vaig escriure directament aquí... No la podré tornar a repetir, però almenys, que continui estant aqui.

Són les magdalenes del Xavier Barriga, la primera prova. Realment, com ja vaig dir, la recepta és boníssima i per mi, em dono per satisfeta amb aquesta.... aquesta serà la recepta de magdalenes que faci per ara! Potser algun dia en trobo una que m'agradi més, ara per ara però, aquesta és la millor amb diferencia que he provat de fer.

Les de la fotografia són la primera versió que vaig fer i com podeu veure, no em van pujar massa. En la segona versió, sí que ho van fer; vaig descobrir que no tenia el forn prou calent quan les vaig posar a dintre... Així que aquest punt és important!

Quan la vaig publicar la setmana passada, vaig veure com també sortia publicada en diferents blocs... deu ser que a tots ens ha donat per fer magdalenes! Aquesta és la recepta del Xavier Barriga, un forner català molt famós... i a partir d'ara, un dels autors culinaris de referència per mi. Segur que no us defraudarà la recepta!

Ingredients:

- 3 ous
- 190 oli girasol
- 5g de royal
- 210 farina
- 60 ml llet
- 150 sucre

Elaboració:

Batem els ous amb el sucre, ben batuts, fins que ens quedi una barreja una mica blanquinosa. Quan ho tinguem, hi afegim l'oli i la llet i continuem barrejant bé. Seguidament, hi afegim la farina i la llevadura  poc  poc, fins que ho tinguem tot ben homogeni. Deixem reposar la massa a la nevera una hora mínim, i després posem la barreja als motlles. El forn ha d'estar ben calent prèviament, i quan posem les magdalenes baixem una mica la temperatura fins als 180º.

Anem vigilant fins que es comencin a enrossir i ja les tenim! Us encantaran!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...