27 de març 2012

Llimonada de maduixa




Quan vaig estar a Nova York tenia com una mena de rutina alimentària diària que era sopar una amanida de fruita comprada al mercat de Grand Central, comprar algun cupcake de vainilla per després de sopar i agafar una botella d'aquesta deliciosa strawberry lemonade al Pret a Manger a mitja tarda. Era una recepta feta amb ingredients naturals, com tot en aquesta botiga, i tenia el punt exacte de l'acidesa de la llimona i la dolçor de les maduixes... m'encantava. 

Ahir va ser el primer dia que vam comprar maduixes i tot i que encara no fa tanta calor com per aficionar-se a les llimonades, no em vaig poder estar de recordar aquest gust de tarda a Nova York. L'únic que va faltar va ser una mica més de sucre, però vaig pensar que també estava bé que fos una mica més àcida.

No cal dir que és una recepta facilíssima i que té un munt d'aplicacions més, com per exemple afegir-ho a la ginebra per fer-hi un combinat, posar-hi unes fulles de menta o afegir-hi unes gotes de licor de coco per acabar de donar-li una mica més de dolçor. Al vostre gust! El fet és que ara ja comença a apetir tenir coses refrescants i sense massa sucres afegits a la nevera, i les llimonades de sabors són perfectes i permeten una gran varietat de combinacions.

 Ingredients

- Maduixes
- Aigua
- Suc de llimona
- Sucre o qualsevol altre edulcorant.

La quantitat de cada un dels ingredients de la recepta dependrà totalment del vostre gust, podeu posar-hi menys suc de llimona, més sucre... Aquesta recepta porta el suc de tres llimones i mitja dotzena de maduixes triturades per uns tres litres d'aigua. Quan tingueu els ingredients barrejats afegiu-hi el sucre i si voleu, unes fulles de menta per donar-li un toc encara més refrescant. 


20 de març 2012

Gelat de maduixes



Aquests mesos l'activitat del bloc no es correspon amb l'activitat real a la cuina; sembla que no tinc entrades, però en canvi, estic constantment provant coses i receptes, especialment de dolços. Fa poc va ser el meu aniversari i em vaig fer un layer cake de vainilla amb buttercream de maduixes que no estava gens malament, però del qual he perdut les fotografies, així que per ara, no hi ha recepta... no passa res, una excusa per repetir-lo.

Per fer aquest pastís de maduixes vaig comprar una "pasta" de maduixes, que ve a ser un concentrat (però concentrat concentrat) de maduixes que amb una cullerada ja et deixa l'equivalent olfactiu i gustatiu de moltes maduixes... El fet és que ara he de gastar-la tota abans que es faci malbé, i ja em veieu pensant constantment receptes per utilitzar-la. De fet, no és cap problema, ja que m'encanten les maduixes... Algunes d'aquestes receptes triomfen, com aquest gelat de maduixes; d'altres, com un intent de merengues de maduixa que vaig fer l'altre dia, sorprenen per acabar sent totalment diferents al que havien de ser, i encara que no són dolentes, no són susceptibles de ser publicades...

Cal dir que li estic agafant gust a això de posar-me a la cuina i començar a fer, així, una mica improvisant, i cal dir que cada vegada m'ho passo millor amb la pastisseria i derivats, després del magnífic regal d'aniversari format per una batedora i una bàscula de cuina...com canvia tot quan no has de pujar les clares a punt de neu a ma...

Aquesta recepta, a més a més, és la primera versió de gelat casolà que faig. El gust era boníssim però em va faltar un parell de vegades més de remenar durant el procés de congelació, com em vaig posar a fer-lo tard, no vaig tenir en compte que cada dues hores havia d'anar a remenar-lo, així que quan em vaig llevar l'endemà ja estava del tot congelat i ja havia fet una mica de cristalls durant la congelació, la propera vegada intentaré fer el sucre invertit... algú em pot donar la opinió? 

La recepta la vaig agafar de My lovely food, un bloc increïble amb una presentació molt delicada. Totalment recomanable. 

- 500 ml de nata.
- 250 ml de llet. 
- 5 rovells d'ou
- 200 de sucre de llustre.
- 2 cullerades de pasta de maduixes ( canviable per maduixes triturades, en aquest cas, haureu d'afegir molta més quantitat)

Agafem la nata i la llet i la posem a escalfar en un cassó, sense deixar que bulli, quan veiem que ja està calenta la traiem del foc. Alhora, batem els rovells d'ou amb el sucre fins que s'emblanquinin una mica. Quan ho tinguem, incorporem poc a poc la mescla de nata i llet calenta i ho anem remenant bé. Posem aquesta barreja al foc una altra vegada fins que ens faci una mica d'escuma per sobre (això és ràpid, en 5 minuts n'hi hauria d'haver prou). Deixem refredar. 

Ara comença el procés de congelació. Posem la barreja al recipient i ho posem al congelador. Cada dues hores hem de remenar-ho, de manera que no es formin els cristalls de gel al gelat. Jo només ho vaig fer dues vegades, però tothom en recomana més... així que procureu que no sigui hora d'anar a dormir, com a mi... A la segona vegada incorporem la pasta de maduixes i ho mesclem amb la batedora. Us quedarà boníssim. 




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...