14 d’agost 2012

Agost a Barcelona, proposta 10: pizza de carabassó i carabasso amb feta i romer (recepta del 15!)



 


Avui toca una proposta completíssima, no només perquè és una doble recepta, sinó perquè a més serà la meva participació a la Recepta del 15, un esdeveniment blocaire que es fa cada mes (la meva participació no és tant habitual) i que és organitzat per la Sandra i el Xavi dels Fogons de la Bordeta i la Marina de Xocolata Desfeta, dos dels blocs més recomanables de la gastrosfera. Per a aquest mes d'agost la proposta era penjar alguna recepta amb carabassons, així que com que tenia la de la pizza que ja feia temps que esperava per aquí i que just havia acabat de preparar-me aquests carabassons amb feta i romer, quan vaig veure que arribava a temps per una vegada a l'any, gairebé em cau la llàgrima de l'emoció! 


A més, demà és un festiu que no havia tingut en compte a l'hora de planificar l'agost a Barcelona, així que per si de cas no trobo el moment per publicar enmig de tanta festa al sofà del pis, us deixaré aquestes dues receptes per si us fan falta.

La primera recepta la vaig treure d'un llibre que fa molt temps que tinc i que just acabo de redescobrir. Es tracta de Carabassó amb formatge feta i romer, un entrant que he variat una mica de la recepta original, però que és igualment bo. Només cal que netegem el carabassó i el tallem en rodanxes o a tires, com us vagi millor. Posem una mica d'oli en un paella i el fem banda i banda fins que estigui tou. El salem, l'hi afegim el formatge feta, amb el de cabra també ha de quedar genial, i hi afegim unes fulles de romer. A mi em va recordar al meu poble,  i m'encanta. Vaig tenir la sensació que havia quedat un plat molt de la terra... no sé si m'enteneu. 





La següent recepta ja fa temps que la tenia pendent de publicació però no m'acabava d'agradar la fotografia i s'anava quedant a esborrany cada mes. Aprofito per treure-la perquè la recepta és molt bona igualment.  És la pizza de carabassó i formatge de cabra.  Aquí trobareu la recepta de la massa que ja us he explicat altres vegades. Ara es tracta només d'escampar el tomàquet, tallar el carabassó a rodanxes no massa gruixudes, per tal que les puguem fer ràpid al forn, i afegir-hi el formatge de cabra. Hi posem una mica més de formatge ratllat per sobre i enfornem! Ja ho tenim. 




No sé si us en heu adonat, però ja ha passat la meitat del mes d'agost... Pels qui esteu de vacances no us deu fer gràcia, però a mi molta... no només perquè odio la calor (us ho repeteixo per enèsima vegada, sí) o perquè el setembre em retornarà (això espero, vaja) algú important, sinó perquè aquesta nova temporada serà una gran tardor, plena de nous projectes i nous viatges que ja us aniré explicant. I també, perquè intueixo que aquesta serà una època plena de grans decisions i grans encerts, espero. Però poc a poc... de moment, encara ens queda la meitat de l'agost. 


13 d’agost 2012

Agost a Barcelona, proposta 9: Calamars a la romana


                            

Quan estic sola és important donar-me algun capritx i preparar alguna cosa especial... Ja us vaig dir que preparar menjar molt elaborat per mi sola no em motiva, perquè vol dir que o he d'acabar menjant el mateix cada dia de la setmana, mítiques llenties que fas en massa i no te les acabes mai, o que hauré de passar molta estona per fer una quantitat mínima, i en termes de temps, no surt a compte. Òbviament, si fos una situació permanent no em quedaria més remei que acostumar-me, o en el pitjor dels casos, fer setmanes temàtiques d'aliments concrets, però com que es tracta d'una situació temporal, aprofito per menjar una mica més lleuger. 

Tot i això, de quan en quan m'inspiro i em preparo algun capritx, com aquests calamars a la romana, que enlloc de ser un aperitiu es van convertir en dinar i que s'han convertit en proposta perquè he vist que no els havia penjat mai. Suposo que tothom els sap fer, però no aquesta proposta no és tant per ensenyar una recepta sinó per recordar-vos que és important regalar-nos alguna cosa alguna vegada. Jo em vaig regalar uns calamars a la romana. 

Agafem les anelles de calamar, ja siguin congelades o fresques, les netegem i les eixuguem. Les passem per farina i les reservem. Per fer l'arrebossat necessitem cervesa, farina i sal, fins que ens quedi una mescla lleugera però no massa líquida, que s'enganxi bé al calamar. Amb un cassó amb oli de girasol, els fregim. 

Us deixo un imatge del cap de setmana...








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...