29 de maig 2013

Pastís de formatge estil Nova York (New York cheesecake)



Pastís de formatge, New York Cheesecake


No sé si sóc només jo, però últimament el temps se'm escola sense ser conscient de com l'ocupo. Quan m'adono, ja és massa tard per fer la majoria de coses, i no sé com he arribat a aquell moment. No noto que tingui més ocupacions, però sí que la llista de coses pendents és cada vegada més inacabable. Confio en que l'estiu sigui sinònim d'hores lliures, de posar-me al dia amb tot allò que ara vaig deixant, doncs el que deixo pendent és realment l'important. 

Tot i això, la setmana passada em vaig posar a fer uns quants canvis que tenia pendent aquí, com reestructurar les etiquetes, fer un índex una mica especial que encara no està del tot acabat, i variar una mica la imatge en general, ja em direu què us sembla i si hi ha alguna cosa que us resulti incòmoda. Espero que en els propers dies pugui donar una empenta al bloc amb noves entrades de gelats (sí, tinc la gelatera!) i amb algunes recomanacions de restaurants, i és que em va tocar el Pasaporte Gourmet que sortejava l'Òscar! Moltes gràcies!

Mentrestant, sempre ens quedaran els records i les receptes per poder recordar moments de tranquil·litat, de passió o simplement, aquells moments especials. I la recepta d'avui n'és una d'aquelles que et transporta a un lloc i un moment en concret, en aquest cas, Nova York al desembre del 2011. Ja vareu poder seguir una mica el viatge, i si no, ho podeu recordar en aquestes entrades sobre Nova York. El New York Cheesecake el vaig provar mentre estava asseguda a les escales de la Biblioteca Pública, el vaig comprar a l'estació de tren Grand Central, per fer temps mentre esperava el tren cap a Pelham. A partir d'aquell moment, em rondava pel cap fer-ne un i no va ser fins fa un parell de setmanes que em vaig animar. 
És senzill de fer, cremós i consistent alhora. És un pastís per ser compartit. 




13 de maig 2013

Bruschetta amb pesto de faves




Bruschetta amb pesto de faves



La primavera ja està en el seu punt àlgid, i això es nota a tot arreu, però també a les cistelles de verdura ecològica que arriben a casa. Aquestes setmanes, les faves apareixen a cada cistella, i jo intento pensar receptes senzilles a banda de les faves ofegades, que ja impliquen botifarra i altres components. A més, intento que siguin receptes on apareguin crues, o amb una cocció curta, que permetin disfrutar-les en el seu estat més fresc. 

A més, des de fa unes setmanes hem tornat a començar a córrer uns quants dies a la setmana, i la veritat és que després de l'exercici físic, apeteixen àpats frescos, sans i gustosos. Aquesta bruschetta té totes aquestes qualitats i a més, incorpora les faves fresques, en forma de pesto, la meva salsa preferida. 

El pesto de faves, o també anomenat "salsa maró" és una salsa típica i molt usada també a certes llocs d'Itàlia, tot i que aquí no sigui tant estès com la versió original d'alfàbrega. Com tot els pestos, és un acompanayament fresc i molt saborós, i com a amant del pesto, no cal dir que és deliciós.

La bruschetta, entrant italià molt conegut, és el plat perfecte per acompanayar aquest pesto, i per fer un sopar equilibrat i sa per acabar el dia. 




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...